Fjernelse af pigmentpletter – Silkeborg

Er du ramt af mørke pigmentforandringer i huden, der får dig til at se ældre ud end du føler dig? Den mørke pigment i huden kommer snigende med alderen og gør sjældent noget godt for vores udseende – man kan nemlig hurtigt komme til at se både træt og ældre ud.

Kontant frapris Kr. 900

Ofte stillede spørgsmål Nedenfor kan du læse mere om behandlingsmetoder, effekt og resultat.

Sol eksponering, vejr og vind, samt alder slider på huden. Huden kan reagere herpå ved at danne mørke plamager. Øvrige årsager til forandringer i huden forårsages af stress, hormonelle forandringer såsom graviditet og overgangsalder, samt eventuelle livskriser.

Disse forandringer i huden kaldes pigmentpletter og forekommer i mild eller højere grad. Uanset årsag kan det være meget generende at være plaget af uønskede forandringer i huden.

Pigmentpletter kan ramme overalt på huden, altså både i ansigt og på krop. Dog rammes mange af pigmentforandringer på arme og i ansigt, da disse områder er særligt eksponeret af solen.

Der er en række ting, som du selv kan gøre for at passe godt på din hud og til dels forebygge at udvikle pigmentpletter. Solens skadelige UV-stråler er den største synder, når det kommer til at udvikle fejl og uønskede pletter i huden. Så husk altid solcremen når du skal ud – og køb eventuelt en dagcreme med solfaktor i.

Rygning, alkoholindtag og kost har også meget at sige, når det kommer til at holde sin hud sund. Derudover er det vigtigt at give huden så meget fugt, som overhovedet muligt – både indefra og udefra. Så husk den fugtgivende creme hver dag og drik rigeligt med vand.

Er uheldet allerede ude, er der heldigvis hjælp at hente. Vi kan behandle og fjerne pigmentpletter med laserbehandling overalt på kroppen uanset om du har en lys, gylden eller mørk hudtype.

  • Solar lentigines /alderdomspletter/leverpletter
  • Fregner
  • Solskader – pigmentpletter som er dannet efter eksponering af sol.
  • Hormonelt betinget pigmentering, som melasma, hyperpigmentering, chlosmata kan fjernes midlertidigt med laser, men de kan komme igen ved hormonelle forandringer.
  • Skønhedspletter kan, afhængig af deres dybde, behandles.

Før behandling af skønhedspletter skal der bestilles en forundersøgelse hos vores sygeplejerske, hvor der tages stilling til om pletten kan fjernes sikkert. Behandlingen kan ske lige efter forundersøgelsen.

En laserbehandling af pigmentpletter er meget skånsom og foregår ved brug af Lutronic CLARITY II laser, der er den bedst testede og mest effektive laser på markedet. CLARITY II laseren virker ved at skabe en usynlig laserstråle med en bølgelængde på 532-1064 nm, høj energi.

Energien optages af melaninen i melocytterne, i de generende pigmentpletter og omdannes til varme. Varmen ødelægger pigmentet og pigmentet bliver absorberet og udskilt gennem kroppens naturlige forsvarsmekanismer. Det betyder, at pigmentet forsvinder gradvist.

For at opnå det fulde udbytte af behandling skal man undgå sol gerne 4 uger før behandling og anvende solfaktor 50+ mens behandlingen står på. Efterfølgende anbefales det at fortsætte med at anvende solbeskyttende behandling, for at beskytte huden mod de skadelige UV-stråler.

Antallet af laserbehandlinger afhænger af patientens hud, hvilken type pigmentforandringer der behandles, samt graden af pigmentforandringen. Du skal typisk forvente et forløb på mellem 2-4 behandlinger for at opnå det optimale resultat.

Behandlingen kan give en brændende fornemmelse og rødmen i huden svarende til den effekt, som man får af for meget sol.

Hævelse kan i sjældne tilfælde forekomme 1 til 2 dage efter behandling. Et let snavset udseende området kan forekomme 1-2 dage efter behandlingen, grundet overfladisk pigmentering. Denne pigmentering vil forsvinde naturligt af i løbet af 3 til 14 dage.

Før du beslutter dig for en behandling, gennemgår vi naturligvis hele forløbet på klinikken, så du kan føle dig tryg hele vejen igennem.