shutterstock_167283206
Afspil video

Behandling af karsprængninger

Har du karsprængninger, “Spider-veins”, jordbærmærker eller åreknuder, så er vi klar til at hjælpe dig. Behandlingen foregår med laser og udføres af vores kosmetiske sygeplejersker. Behandlingen er hurtig, effektiv og smertefri.

Kontant frapris Kr. 600

Før/efter billeder

Før behandling Efter behandling
Før behandling Efter behandling

Ofte stillede spørgsmål Nedenfor kan du læse mere om behandlingsmetoder, effekt og resultat.

Med tiden oplever mange at huden ændre sig, nogle danner pigmentpletter, andre oplever karsprængninger i huden.

I ansigtet er det ofte på næse og kinder man oplever karsprængninger. Mange oplever også at få karsprængninger på benene. Det er ødelagte blodkar som ses igennem huden, som kan være røde og blålige. De kan optræde som røde “pletter” eller i form af “Spider-veins” som ligner et edderkoppespind.

En laserbehandling af karsprængninger er meget skånsom, effektiv og smertefri og foregår ved brug af Lutronic Clarity II.

Lutronic Clarity II har to bølgelængder på henholdsvis 755 nm og 1064 nm, høje energiniveauer, hvilket gør den effektiv til at udføre flere forskellige behandlinger, som permanent hårfjerning (755 nm) og karsprængninger (1064 nm) i ansigt og på ben.

Laserlyset optages i blodets farvestof, hæmoglobin, hvor lysets energi omsættes til varme. Lyset opvarmer hæmoglobinen og varmen spreder sig til de små overfladiske kar i huden, som herved ødelægges. De overfladiske kar i huden er oftest alders- eller sygdomsrelateret og kan sagtens undværes, hvorfor behandlingen er ganske sikker.

Nogle karsprængninger vil være forsvundet umiddelbart efter en laserbehandling, andre forsvinder i tiden efter behandlingen.

Er du disponeret for at få karsprængninger, må du forvente, at der kan komme nye karsprængninger efter måneder eller år. Hos enkelte personer kan karrene ikke fjernes, da de ligger for dybt og nogle kar kan gendanne sig. Dette ses ofte ved kar på næsen. Det er derfor normalt, at karsprængninger kan kræve flere behandlinger.

Ben: Mørke striber og blå mærker, hvor der tidligere var karsprængninger, forsvinder i løbet af 2 – 3 måneder.

Du skal regne med min. 2 – 4 laserbehandlinger på samme sted med 12 ugers interval.

Ansigt: Du skal regne med min. 2 – 4 laserbehandlinger på samme sted med 6-8 ugers interval.

For andre områder eller flere karsprængninger, undersøges dette ved din konsultation inden behandlingen

  • Jordbærmærker
  • Enkelte små karsprængninger
  • Næse
  • Kinder 
  • Hænder
  • Ansigt
  • Ben
  • Arme

For andre områder eller flere karsprængninger, undersøges dette ved din forundersøgelse inden behandlingen

Før behandling af skønhedspletter skal der bestilles en forundersøgelse hos vores sygeplejerske, hvor der tages stilling til om pletten kan fjernes sikkert. Behandlingen kan ske lige efter forundersøgelsen.

Undgå solarie, direkte sollys og selvbruner i 4-8 uger før behandlingen.

Forud for din første kosmetisk behandling med laser, skal der foretages en konsultation inden behandlingen.

Vores Kosmetiske sygeplejerske foretager konsultationen i samarbejde med klinikkens ansvarlige læge. Du kan få udført behandlingen straks efter konsultationen.

Undgå soleksponering 4 uger efter behandlingen og anvend solcreme SPF 50 for at undgå pigmentforandringer.

De første par dage efter behandlingen må du ikke skrubbe eller skylle de behandlede områder med slibende renseprodukter.

Du skal vente 2 uger med at benytte sauna, da dette øger risikoen for infektion.

Undgå hård fysisk aktivitet i 48 timer for at give ro til at karrene kan lukkes

Du skal forvente, at der kommer rødme, hævelse og varmefølelse af de behandlede områder. Dette aftager i løbet af nogle timer til dage.

Efter behandling af mere udtalte karforandringer i ansigtet, kan der komme hævelse af kinder og evt. af øjenomgivelserne. Dette aftager oftest i løbet af 2-7 dage og forsvinder som regel af sig selv uden behandling.

Der kan opstå mindre blå mærker, blærer og små overfladiske sår i det behandlede område. Disse forsvinder normalt efter 3-21 dage.

Der kan i sjældne tilfælde opstå infektion og ardannelse i det behandlede område. Længerevarende hævelse og blå mærker forekommer ligeledes sjældent.

Forbrænding med efterfølgende dannelse­ af blærer, sår og ar er en meget sjælden bivirkning til behandlingen. For at sikre dig mod bivirkninger, udføres altid først testskud, for at vurdere din tolerance overfor behandlingen.

På sigt er der en lille risiko for dannelse­ af pigmentpletter eller pigmenttab. Risikoen øges betydeligt, hvis du ikke følger anbefalingen om solbeskyttelse.